Barn & gravid

Allt är fint och frid och fröjd!

I morse var jag på mitt stora ultraljud. Det var nervöst. Hur skulle det se ut? Samtidigt tycker jag att det är så tryggt att den sköterska som gjorde ultraljudet var den som var med när Nils föddes. Det är ju ett tag sedan men det ger mig ändå någon form av trygghet. Att de vet vem jag är.

Allt såg fint ut. Det var också med en student så jag fick lite extra genomgångar av barnet och vad de gjorde. Jag gillar sånt. Sedan höll jag på att svimma. Lite lågt blodsocker och mycket spänningar som släppte.

När jag kom hem var Nils orolig för hur det hade gått på sjukhuset så jag sa som det var: jag har en bäbis i magen.

Hans reaktion: är du säker på det?

Han tycker det är abstrakt men spännande. Ville leka lite doktor och tyckte att barnet (som är en flicka enligt Nils) ska hetta Flippin.

Jag har varit ganska orolig för hur Nils ska ta att han ska bli storebror men det verkar hur lugnt som helst. Det blir säkert reaktioner längre fram när bäbisen är här och kräver saker men jag trodde att han skulle slå bakut redan nu faktiskt. Jag njuter av att det gick fint och kändes naturligt att berätta. Så får vi ta resten sen. Och börja berätta för fler i våra närhet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.