Barn & gravid

Vecka 18

Jag är förkyld. Inte mycket alls egentligen men ja… hemma ska man ju vara i dessa tider.

Nu tycker jag att graviditeten börjar kännas ”på riktigt”. Jag mår bra. Eller så bra som jag aldrig mått tidigare iaf. Illamåendet är kvar och jag kan kräkas då och då men är pigg och lixom har energi och idéer. Så skönt. Igår landade det att vi ska få en bäbis. Skrämmande och kul! Mysigt och asjobbigt.

Jag ser graviditeten som en sjukdom helt frånkopplad från barnet. När man vet att man ska må dåligt hela tiden så finns lixom inget slut. Inget man kan se framemot och kanske kopplar jag det inte till ett barn för att kunna knyta an vad vet jag. Nu är ju den här graviditeten helt annorlunda och jag behöver inte hålla samma distans till barnet. Spännande och kul!

Nils är ju född lite för tidigt så i dagarna så kommer så har jag gått hälften av hans graviditet. Det känns overkligt att det ”bara” är halva kvar även om det så klart inte finns några garantier för när ett barn ska födas. Jag gillar %-mätaren i min gravidapp. Följer sen så blir en ev lite tidig födsel en bonus, för även om jag mår helt okej är gravid inget jag njuter av att vara.

0

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.