Resor

En hel sommar hemma

Det har varit en annorlunda sommar. Dels för att jag varit gravid och inte mått bra men också för att vi varit hemma hela sommaren. Någon liten resa brukar vi lyckas klämma in. Sverige så klart och Italien. Men också de där resorna där vi upptäcker något nytt. Jag ska vara ärlig med att jag saknar det. Resandet. På många plan. Framförallt så saknar jag att slippa vara hemma med tvätt/disk/matlagning och alla måsten. Som familj och par mår så bra av att bara tänka på varandra och vad vi ska hitta på just den dagen.

Andra saker jag saknar med att resa:

Skriva packlista. Jag älskar listor och packlistor är ändå den ultimata listan. Fundera och optimera. Ta med allt vi behöver men ändå så lite som möjligt.

Fylla på överraskningar i handbagaget. En ny bok är ett måste i mitt handbagage och för Nils brukar jag fylla på med något som kan underhålla honom länge. Lite Lego, tidning eller pysselbok. Sånna där småsaker som gör resan betydligt roligare. Till en tvååring. Till en ettåring.

Gå ombord på flyget (eller tåget). När jag har gått ombord så är det lixom point of no return. Det som är glömt hemma är glömt, det vi inte har gjort kommer vara ogjort. Nu är det verkligen semester.

Komma ut från flygplatsen är också en sån där känsla att nu är vi framme nu börjar äventyret. Det är också en speciell lukt. Man tar ett djupt andetag och andas in landet eller staden. Allt man vill göra och har planerat att göra är också framför en. Det är så mycket pepp och nyfikenhet i att äntligen vara framme!

Drömma & planera är ju något jag iofs gör men det är ännu roligare att göra när man har redan bestämd eller bokad. Jag älskar att läsa på, googla, skriva ner och göra dagsplaneringar. Jag tycker nämligen inte alls om känslan av ”jaha nu skulle vi behöva en lekpark eller en restaurang men här finns inget”.

Strosa och dricka kaffe. Även om jag älskar att planera och ha planer så är det underbart att bara gå runt, kika in i affärer och sätta mig där det ser mysigt ut och dricka kaffe. Det här borde ju inte vara så svårt att göra i sin hemstad men alltså här är det så många måsten som ska fixas och ja… det är inte samma känsla av lugn.

Komma hem! Jag älskar att komma hem. Jag går runt i huset och tänker ”min, mitt, min, min” om alla grejer. Att ha en trygg bas är ingen självklarhet för mig men just nu så älskar jag mitt hem. Jag är helt trygg och säker här.

0

6 kommentarer

  • Lisa

    Vad fina ord du sätter på resandet. Jag håller med, förutom det uppenbara i att sakna att åka hem till Sverige, så saknar jag också att komma hem, att göra små turer, att bara upptäcka och se nytt. Och samtalen man har då som brukar vara annorlunda, nästan innerligare.

  • Happy

    Leta nya restauranger och smaker! Det är en av mina favoriter på resande fot. Beställa in något man egentligen inte vet vad det är och bara smaka!
    Och nyfikenheten i att undersöka vad som finns bakom nästa hörn. Ett torg, en mysig gata, ett café eller någon cool staty kanske. Jag är mycket mer nyfiken när jag är ute och reser, hemma är jag nog mer av en trygghetsknarkare!

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.