Jobb

Företagsblä!

Jag har ett svenskt företag. Det är väldigt litet och drivs av mig och min exman. Det vi gör mest är att anordna events där vinsten går till välgörenhet av olika slag.

Typ en gång om året får vi problem med någon svensk myndighet. Är så less på svenska myndigheter, men det är en annan historia. Nu fick vi iaf brev med massa strul från en myndighet. Kontaktade vår revisor och advokat och hon sa att nej allt är i sin ordning dessa frågor borde inte ställas… det kändes skönt.

Ska dock ändå ringa myndigheten imorgon. Sånt här ger mig verkligen en klump i magen. Alltså myndighetskontakter. Känner mig så liten och korkad mot deras precisa regelverk. Känner mig också lite som en förrädare som har flyttat från ”världens bästa land” samt en skurk i största allmänhet som behöver ”granskas”.

När sånt här trassel händer brukar jag typ gömma brevet någon dag, med en klump i magen, för att sen läsa det och oroa mig lite tid… ja ni vet. Skjuta upp. Men nu tog jag tag i det direkt. Är faktiskt lite stolt över mig själv.

0

2 kommentarer

  • Winta

    Vilken fin idé! Vad medmänskligt att starta ett företag som inte gynnar er, iallafall inte finansiellt! Chapeau!

    • alex

      Tack! Jag kunde inte jobba med mina vanliga jobb när vi var gifta så då gjorde jag detta istället. Det känns så klart väldigt meningsfullt men börjar tröttna på allt strul det innebär att bo utomlands men ha en liten liten verksamhet i Sverige.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.