Barn & gravid

Gravid

Jag är gravid. Har dock inte tagit något test än. Det har varit slut på de affärer jag besökt, två stycken, men det finns ingen tvekan. Mensen är 1.5 vecka sen. Jag har ont i magen. Tarmarna. Magen känns spänd. Jag är såååå trött. Och mår illa till och från. Frossa.

Jag ångrar mig så mycket. Försöker fokusera på att vi vill ha ett barn till. På hur mycket jag kommer älska hen. På allt kul vi kommer ha. Men varje gång illamåendet drar över mig känner jag hur paniken växer. Hur fan ska jag orka detta igen?

Om ni vill läsa en peppig blogg om hur det är att vara gravid och hur tacksam en är för att kroppen skapar liv så är det här helt fel blogg. Bara så ni vet…

0

19 kommentarer

 • Lisa

  Grattis, och samtliga ditt förstår jag dig här. Jag led också av hyperemesis och det är vidrigt. Hoppas det blir lindrigare andra gången. När folk säger ”ja, jag hade också morgonillamående ” blir jag arg/ledsen/trött. Det är inte bara illamående. Jag hade kanske dött utan medicin. Mitt var värst i början (en månad sängliggande) och sen kunde jag iaf gå ur sängen.
  Nu var ju inte det här så uppmuntrand, förlåt. Men grattis till graviditeten, och jag ser din ångest/oro/känslor. HG suger.

  • alex

   Mitt började inte förrän kanske vecka 8-9, innan dess mådde jag bara illa och kräktes sporadiskt.

   Jag förstår dig precis blir också ledsen för sånt. Var en vän till mig som sa ”jag önskar jag mådde som du gjorde under sin graviditet (hennes var helt problemfri) för du visste iaf att du var gravid”.
   Vi är inte vänner idag.

   • Lisa

    Hoppas det inte blir så illa denna gången. Och ursäkta min vimsiga kommentar som kom att handla mest om mig själv… jag håller tummarna för att det går smidigt den här gången. Och för att ändå tala om mig själv igen: även om det fysiskt blev värre andra gången så fick jag bättre mediciner, samt att jag mentalt mådde bättre. Jag vet inte varför, men det funkade mycket bättre. Kram!

    • alex

     Inget att be om ursäkt för. Det är faktiskt skönt med kvinnor som varit med om samma sak. Känns lite mindre ensamt ?

 • Natalia

  ❤️ Detta kommer gå bra. Håll ut, kämpa och ta vara på de bättre dagarna. Så kul för er alla det kommer bli med ett syskon, grattis!

 • Ulrika

  första trimestern är inte den bästa tiden att utvärdera beslutet att vara gravid och älska sitt barn. har aldrig känt mig så vidrig och livsbegränsad som då. förträngt mycket och när jag tänker på det ryser jag typ. hoppas att det lättare och annars – lycka till i överlevandet av det, det BLIR ju bättre <3

  • alex

   Jag hade hyperemisis. Kräktes dygnet runt i 25 veckor och gick ner nästan 20 kg. Sannolikheten att man får det igen om man blir gravid är 99%. Så jag räknar med det även den här gången.

 • Winta

  Åh nej! Usch vad jobbigt! Det önskar man inte någon. Hoppas verkligen att det blir bättre denna gång. Håller tummarna!

 • Ika

  Åh, grattis!! ❤️ Underbara nyheter, även om jag förstår att du har delade känslor. Jag håller alla tummar och tår för att du tillhör den där lilla procenten som INTE får samma problem igen.

 • Happy

  Jag är ju sist på bollen men först och främst GRATTIS!!! Graviditeten kanske blir ett helvete men tänk så mycket kärlek, glädje och underbart som Nils gett er när han väl kom ut? Det blir bättre, men jag håller tummarna att det inte blir värre först! ❤️❤️❤️❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.