Böcker,  tips

Boktips: jag for ner till bror – Karin Smirnoff

Den här boken har ju fått otroligt bra kritik och jag har hört så många tala gott om den. Den har legat på läslistan länge och när min bokläsarkompis föreslog att vi skulle läsa den tillsammans sa jag ja direkt.

Fy Tusan vad vi ångrade oss. Det är incest, våldtäkt av barn, misshandel av alla kvinnor, mord, fylla och så lite cancer, njursvikt och influensa ovan på det.

Språket som är annorlunda och många beskriver som genialt är i mina ögon slarvigt och torftigt.

Dessutom påminde den om Testamente som dock utspelar sig i Norrbotten (tillskillnad från den här som utspelar sig i Västerbotten) men som också innehåller det där norrländska svårmodet men hopp. För det finns det i de där enligt byarna i norra Sverige, hopp och kraft. Inte bara fylla, sex och äckel. Jag uppskattade också språket mer i Testamente, det kändes genomarbetat och vackert medan den här kändes som ett hastverk.

Ingen bok som föll mig alls i smaken. Jag fick ingen empati eller ens har för någon av personerna och då är böcker sååååå jäkla sega. Om jag inte bryr mig om hur det går varför fortsätta läsa?

0

2 kommentarer

 • Lisa

  Jag kände samma sak! Har dock inte orkat läsa klart än. Kändes så negativ bara . Jag tyckte också bättre om Testamente.

  • alex

   Va kul att höra någon med samma åsikt.
   Slutet var verkligen inget att hurra för så lägg din tid på bättre böcker 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.