Girlytalk

4 år som mamma

Igår firade vi Nils födelsedag, men det är idag han fyller. Precis efter midnatt är han född. Och han hade den bästa födelsedagen i sitt liv. Han var hög på lycka precis hela tiden. Superpresenter. De människor som älskar honom. Lek. Utflykt. Favoritfikat och favoritmaten.

Jag tror att han hade en bättre födelsedag än vad jag någonsin haft. Jag är stolt över att vi kunde ge honom en sådan pang-dag. Det ska bli vår vana tänker jag. Som en vän sa: man ska inte vara besviken på sin födelsedag.

Bäbis-tiden var tuff. Men sedan dess, har det varit självklart. Vi hör ihop. Jag och Nils. Vi är ett bra team. Lika. Och när jag följer magkänslan, min egen, inte andra människors tyckande då blir det alltid rätt. Inte så att det alltid blir perfekt. Men rätt för oss.

Att ha en fyraåring är galet roligt. Humor, nyfikenheten, frågorna, funderingarna, kompisarna och hungern på livet. På att veta och upptäcka.

Jag blir gråtig när jag tänker att det ska ta slut. Att även fyraåringar blir tonåringar en dag. Att det t.o.m. kommer en dag när du lämnar mig. Även om du är helt säker på att du alltid kommer vilja ha mig bredvid dig i livet konstant sånt jag lika säker på det motsatta. Att vara med Nils är det viktigaste. Det låter så jäkla klyschigt men den här tiden är underbar. Kanske den bästa? Och den vill jag ta tillvara på.

0

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.