Funderingar,  tips

P3 dokumentär serie: kapten klänning

Jag har aldrig fattat mammor som kan lyssna på så många poddar medan de är hemma. Nils tjatar hål i huvudet på mig men alltså nu, när vi är tillsammans jämt finns det lite mer tid för podd.

Jag tog mig, av någon anledning, an dokumentärserien om kapten klänning. Den var ganska lättsam, det var lätt för mig att göra annat medan jag lyssnade. Den var ganska fin med mycket utrymme för offren och polisen och mindre utrymme för förövaren vilket jag verkligen uppskattade.

Jag återkommer hela tiden till vikten av att ha en sund syn på sex. Och tänker mycket på hur man kan prata om samtycke, kanske framförallt med pojkar? I tider då jag befinner mig typ enbart i mitt hem känner jag att det snurrar runt lite för bra i huvudet ibland. Så jag lämnar er med den funderingen. Och tar gärna emot råd om ni har pratat med era barn på något bra sätt om samtycke.

För fem år sedan läste jag boken om kapten klänning och skrev så här om mina tankar kring det.

0

2 kommentarer

  • Ulrika

    när mina barn var mindre fanns det en period då läggningen tog ävldigt lång tid för att jag behövde ligga bredvid, men då vi inte skulle prata då för då somnade de aldrig. då lyssnade jag SÅ mycket på podd, det var liksom räddningen. hemskt annars att ligga en timme i en säng och stirra ut i mörkret, men med en bra poddarsenal blev det ju en högtidsstund istället.

    • alex

      Det förstår jag verkligen! Har haft sånna läggningar 10 gånger på fyra år och jag blir helt galen de gångerna. Smart med podd!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.