Girlytalk

Farsdag

Idag är det farsdag i Tyskland. Något jag typ glömt. Men just idag kunde jag reflektera över detta med att vara någons pappa. Jag tänkte på min pappa och mina föräldrar och blev plötsligt lite bitter. De sjuka saker de utsatte mig för flimrade lixom förbi och jag kände mig på någotvis ledsen. Men detta skulle ju handla om den far jag valt till mitt barn. Eller kanske de fäder?

Nils har en fantastisk pappa. Snäll och busig. Bryter gärna mot reglerna och ger glass varje dag. Mysigast i världen, finns alltid där för att bära och stötta.

Jag har fyllt ett helt liv av pappor för Nils. Pappa som i den betydelsen sv manliga förebilder. Så många sv mina Bästa vänner är män. att bli omringad av snälla, normbrytande och omtänksamma män hoppas jag formar Nils till en likadan man. Ger honom självförtroende att gå ut i världen och ta över den.

Så till Volker, tack för att du är den bästa pappan toll ditt barn. Och till Jakob, Bill, Olle, Pelle, Lukas och Tobbe. Tack för att ni är superpappor åt mitt barn. Ni med.

0

2 kommentarer

  • Ulrika

    tänker att det nog är så med sådana där dagar (fars dag, mors dag, andra familjegrejer) om man bär med sig saker som inte var bra från den ena barndomen. att absurditeten i det kan fladdra förbi, och sedan kan man tänka på det nya liv man byggt istället. vad fint att få omge sitt barn med bra förebilder och trygghet istället för det man själv sett/varit med om.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.