Böcker

Boktips: monster i terapi

En psykolog tar sig an fyra av litteraturhistoriens monster i terapi. Dr Jekyll, Carmilla (draculas dotter) och Dr Frankenstein var jag bekant med sedan innan. Dorian Gray hade jag inte lika bra koll på.

Det här är en annorlunda bok. Det är terapisessioner i dialogform med psykologens anteckningar, psykologens dagbok, tidningsartiklar och brev från en mentor. Egentligen finns det ingen handling. Ingen direkt dramaturgi. Även om man också får följa psykologens tankar och utveckling under det året (?) som boken utspelar sig.

Boken är bra! Om du känner till karaktärerna. Dorian gray som är främmande för mig intresserar mig nycket lite. Eller så är det att boken med alla dessa dialoger känns tjatig. Det blir ju lixom lite samma samma. Kan man säga att en bok är genial och långtråkig?

Det har lagts ner mycket tid på layout och boken är riktigt snygg. Jag tycker Dick det car svårt att läsa de anteckningar som är skrivna så här:

Summan av kardemumman är att det är en bra bok om du har koll på dina litteratur-monster.

Mats Strandberg har också skrivit en av mina favoritböcker Slutet.

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.