Böcker,  tips

Boktips: vi som älskade – Renée Carlino

Jag älskar boken ”en dag”. Jag tycker konceptet är helt genialt! Vi får följa två personer genom livet genom att bara få läsa om dem en dag varje år under tjugo år.

Jag tycker om att tänka på livet så. Lite nostalgiskt och med upp och nedgångar och händelser som påverkar vår framtid på olika vis.

Så… den här boken, som handlar om två personer som är superkära och sedan skiljs åt och ser varandra på tunnelbanan femton år senare, verkar ju som klippt och skuren för mig.

I början är den gjord för mig. Vi följer Matt som är nyskild och hans otroligt sexistiske vän (tur att Matt är feminist och kan säga ifrån) och får sedan följa honom genom minnenas allé till när han träffade Gracie.

Men sen spårar det lixom ur lite. När boken är slut finns det lixom inget som inte har hänt och huvudpersonernas känslor blir bara upprepningar. Ja ni vet… det finns en lite (eller kanske 2-3) twist på slutet som ändå gör boken helt okej.

Den finns här!

Något jag verkligen kan tips om är godiset jag åt medan jag läste boken. Hallon- och saltlakritskola. Gu så good!

0

4 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.