Funderingar

Magkatarr och nattankar

Det är mitt i natten. Strax efter tolv och jag borde sova. Men jag hat ont i magen. Jag tror att jag jag magkatarr. Det är ingen diagnos jag har eller något jag ens pratat med en läkare om men symtomen stämmer. Ganska väl. Det gör så ont.

En vän till mig. Eller en extra förälder. Har fått cancer. Jag fick veta det igår eftermiddag. Prognosen är god. Men tankarna snurrar. Så som de gör för alla. Vad är detta för år?

På dagtid. Ja men jag öppnade upp för hur vår vardag är på instagram vilket så klart är en bidragande orsak till mitt magonda. Men det är också jobbet. I en av mina testgruppen som hittills visat väldigt positiva resultat är läget helt förändrat. Jag pratat med oroliga föräldrar dagligen om att deras barn inte mår bra. Dessa psykiska sjukdomar har alltid legat där. Det är därför just dessa är grupperade. Men eskaleringen just nu är sjuk. Det är anorexia, ocd, depressioner, föräldrar döende i cancer, traumatiska uppväxter, brist på föräldrar. Hela dagarna. Jag blir matad med den informationen. Det är inte jag som ska lösa dessa problem. Men jag ska ta i dem. Diskutera hur de påverkar skolresultat. Fundera över anpassningar kan göras. Hur kan vi se dessa barn?

Och så är det min egen oro. Och att jag inte kan förstå detta. Eller förutse vad om ska komma näst? När är detta slut? När blir det normalt? Hur är det nya normala?

Och så blir jag lite stressad över att jag inte kan sova. För snart ska jag upp igen. Och hur tusan orkar man dag efter dag med detta?

2 kommentarer

  • Natalia

    Jag tar bokstavligen en dag i taget. Inga planer eller framåt tänkande. Fokuserar och hoppas på att läget i Sverige inte eskalerar så det blir en sommar i Sverige.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.