kläder

Kostnad i tid och pengar

Nils är i en tillväxt-period. I december växte han ur storlek 98 och nu glipar 104 alldeles för mycket för att kläderna ska sitta skönt och ha en bra funktion.

En dag satt han i vagnen och skalbyxorna glipa 5 cm upp på benet. Jag har alltid köpt hans ytterkläder begagnade. Alltid riktat in mig på kända märken som polarn och pyret för så vet jag kvalitén är bra även när plagget är begagnat.

i storlek 110 så har jag länge haft koll där jag brukar köpa begagnade skalkläder men kammat hem nada. Utbudet är verkligen litet i dessa storlekar. De har kläderna längre nu, de slits mer och kanske ärvs? Så nu har Nils fått sina första nya ytterkläder.

Satans dyra var de. Helt orimligt! Så jag ändrade mig flera gånger. Ringde runt till second hand butiker jag egentligen inte gillar men där hittade jag inte heller något att köpa. Letade igenom internet. Kammade hem nada. Kände att jag la ner mycket tid på detta. Bara letandet lixom just där och då var ju flera timmar. Och det är ju också en faktor. Det ska vara lätt att hitta det. Inte leta och hålla koll i flera månader. Då blir det för mycket. Tid är ju också pengar.

Och då kändes det lite bättre ändå. Att han får nytt. Första gången. Stora lilla ungen! Får bevaka storlek 116 redan nu, så kanske jag kan fynda där.

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.