Jobb,  Resor,  vardag

Coronapaniken

Ja men precis som för alla andra så ökar min oro för Corona. Eller jag tycker det är väldigt obehagligt med paniken. Folk säger så j-vla mycket dumma och konstiga saker.

En kollega som ska åka till Kanarieöarna om två veckor. En annan som tror att Corona sprids mest på universiteten. En tredje som antar att det är superfarligt för embryo.

Så sitter jag där är i riskgruppen och känner att vi är helt ensamma. Min familj i Sverige. Min systers bröllop om tre veckor. Mina svärföräldrar som är i Japan. Om de kommer hem så kommer de vara i karantän från oss.

Jag vet lixom inte hur jag ska bearbeta all information. Ska man bunkra? Pastan är slut och bönorna. Men mitt insulin då? Censorer och blodsockermätare? Tänker ni på oss som kanske behöver bunkra medicin för att överleva? Eller behöver vi inte det?

Hur länge ska människor orka ha panik? Stanna hemma inte träffa familj eller umgås? Hur många barn kommer bli gjorda? vad kommer Hemjobb och karantän ge för effekt?

Hoppas ni får en härlig helg med sol på näsan. Här hoppas vi på en snabb vår så att viruset kanske dör.

0

3 kommentarer

 • Happy

  Jag tycker vi ska värna om riskgrupperna och försöka skydda er från smitta. Vi andra bör försöka leva som vanligt så att världen inte stannar. Läste en forskares resonemang som var väldigt mycket längre än mitt… men jag gör vad jag kan, så länge jag känner mig frisk.
  Åker till kontoret, äter mat, tränar och är enormt noga med handtvätt.
  Så att de som behöver skyddas kan skyddas 💛

 • Winta

  Fick lite panik idag när jag skulle handla! Landmann Bio hade slut på nästan allt, inga grönsaker och frukt. Inga torrvaror. Glöm toapapper! Även ute i Gräfelfing och Planegg var toapapper och tvål slut. Var bor ni? Skriv gärna till mig om du inte får tag på din medicin (så som folk i panik bunkrar), kan höra med min svärmor om hon kan få tag på det, hon är läkare.

  • alex

   Åh tack! Jag har ganska mycket hemma och de brukar vara bra på att dela ut så alla får.
   Jag skulle köpa febernedsättande till Nils det var slut.
   I Trudering-Reim, typ allt slut här också men leveranser borde ju komma inorgon. Vi är inga preppers men kylen och frysen är oftast full så jag är inte orolig för det.
   Precis innan Corona köpte jag två balar (?) toapapper. Så hör av er om ert tar slut 😘

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.