Resor,  Sverige

Junibacken

Vädret i Stockholm lämnade väldigt mycket att önskar den här gången. De vårkänslor jag haft blev inte besvarade utan himlen var grå, luften var full av små vattendroppar som drog sig in under kläderna och allt var rått. Så vi var runt på alla museum och roligheter vi kunde tänka oss. För 1.5 år sedan var vi på Junibacken och Nils tyckte det var dags igen. Jag undviker till största möjliga mån Junibacken på helger och lov men är du i Stockholm en “vanlig vardag” är det förvånansvärt lugnt. Just den här dagen var det också gratis inträde för barn om man laddade ner en app. Sagt och gjort! Jag tycker nämligen att Junibacken är svinigt dyrt!

Dock ska det sägas att på något vis får man vad man betalar för. För där inne är det rent och helt! Och fullt med lek. I och med att vi alltid varit där en vardag är det också mycket plats för lek och kul!

sagotåget är kanske lite läskigt och helt ärligt tycker jag att det är snålt att man bara får åka en gång… pippis hus ser enligt Nils inte ut som pippis hus och jag kan till viss del hålla med. Men vilda bebin-utställningen och “staden” med Alfons, mamma mu, Karlsson på taket, Lasse-maja, pettson och Findus, mulle meck och säkert någon jag glömt är en superhit!

Dessutom hade de en tillfällig utställning med Ture Sventon. Den var såååå brax vi har dessutom sett Ture Sventon på C-more aå Nils kände igen mycket. Där lekte vi superlänge!

Junibacken är väl värt ett besök men försök pricka in en vanlig dag, annars är det bog sjukt mycket folk!

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.