Girlytalk

Boktips: testamente – Nina Wähä

Den här boken hörni! Vilken full träff!

Jag vet lixom inte ens vart jag ska börja. Det är en roman. Den handlar om en familj i finska Tornedalen och deras liv. Barnens försök att slå sig fria och mammans utveckling. Så ja, det händer kanske inte så jättemycket men språket gör den här boken värd läsning.

Den är så vackert skriven. Och språket framkallar alla de där känslorna som krävs i en roman. Jag känner mig framförallt vemodig när jag läser. För att livet är så svårt och barn blir så stora och det kan gå så snett. Men också äckel. För att människor är så vidrig. Och glädje och lättnad när livet återvänder.

Det här är ingen bok jag har hastat mig igenom utan jag har verkligen sugit ordentligt på karamellen. Njutit. Läst noggranna och skrivit ned formuleringar jag vill minnas. Avslutar med ett citat som träffade mig som en knytning i mellangärdet:

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.