Girlytalk

Får man leka gud så här?

Under den där veckan när min mena var sen så kände jag alla möjliga saker. Men en av de sakerna jag funderade på orimligt mycket var om ett barn som föds i oktober kan vara lika glädjesamt som ett som ärftligt mars till juni?

Självklart tänker jag ju att alla barn som föds tas emot med kärlek och glädje. Men jag gruvade mig redan för att vårt ev barn skulle fylla sent på året med allt vad det innebär. Alltid vara yngst, få körkort sent, få gå ut och festa sent, vara minst en längre tid.. allt detta tog orimligt stor plats i mitt huvud.

Själv är jag född i november. I en period när jag var mobbad för typ allt så var det jobbigt för då var ju också min födelsedag något att hacka på. Men jag har egentligen aldrig lidigt av att fylla år sent och få vänta med körkort och festande.

Jag kan inte säga att vi varit jätteambitiösa i våra barngöranden. Vi har haft luststyrt sex. Så har inte lusten infallit så har vi inte haft sex kring ägglossning. Vi har heller inte maxat sexet ägglossningsveckan. Jag känner dock att vi kanske borde börja med det. Jag blir inte yngre och glappet mellan barnen blir inte mindre. Men jag känner också att jag kanske vill vänta två månader. Så att ett ev syskon föds först i januari. Hoppa över november och december lixom. Får man göra så? Eller leker man med fertilitet och ödet och allt möjligt då?

6 kommentarer

  • Happy

    Det är klart att man får!! Jag tror att det är rätt många som gör så, försöker styra lite när barnet föds. Lyckas man resa så blir det ett Decemberbarn, och jag tyckte med ens synd om ”hen”. Tänker att det löser sig, för jag är för gammal för att vänta på bättre månader!!

  • Nina

    Det är helt ok att göra så säger jag! Jag tycker inte att oktober är “sent” på året, men däremot hoppar vi över november-januari (helst även februari) nu när vi vill ha syskon till vårt barn, men det är för att jag är så rädd att tvåan ska få typ rs-virus eller bara en massa gräsliga förkylningar via dagis direkt när den föds. Så vi satsar på en vårbebis istället, eller sommar om det tar tid. Känns trist att hoppa över några månader dock. Men jag tycker inte att det rent kalendermässigt är något dåligt med att fylla år sent på året, men där har ju du mer erfarenhet 🙂

    • alex

      Håller helt med om januari-februari. Men vet inte om jag vågar hoppa över så många månader. Jag har inte jättelätt för att bli gravid. Hoppas att ni får en vår-unge ❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.