Girlytalk

Glass i Italien

När det är varmt då är ju glassen som godast. Om man jämför glass en svettig dag ute jämfört med på en kall altan eller framför tvn så tycker jag att glass ör tusen gånger godare i värmen. Jag har tagit lite bilder på glass jag vill visa er.

När vi åt dessa glassar tänkte jag att jag vill bli glass-smak-påhittare och att det måste vara roligare att vara det i Italien än o Sverige. Den ena glassen var vitchoklad med kaffeglass och den andra var citron med en lakritsgodispinne.

Mitt uppe i bergen på Elba låg en glassfabrik. Där köpte jag mynta-isglass. Den var så äcklig. Den smakade vademekum-tandkräm. Men svalkade gjorde den ju.

Den hör glassen hette la granita och de var väldigt noga med att det inte var gelato. Det var inte heller sorbet så exakt vad det var vet jag inte men det var farligt gott! Och svalkande. Typ lite som tinad glass. Granita betyder gräns så kanske att det var på gränsen till glass men inte riktigt. På bilden smakerna jordgubb, melon och mango.

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.