Girlytalk

Uppsala: second hand och Pelleparken

Vi är ju egentligen i Sverige nu. Och över dagen besökte vi Uppsala. Jag har inte varit där sedan jag var barn och minns typ ingenting. Men jag var nyfiken på Pelle Svanslös-parken, tänk att han fyller 80 år i år!, så jag drog med mig Nils och en kompis var till oss.

Det tog en timme från Stockholm. Vi tog bil och våra vänner tog pendeltåg. Båda gick lika bra. Bilen kunde vi parkera precis vid Carolina Parken och från stationen var det ca 10 min att gå. Pelle-parken var så fin!

Den var så fin och välskött och på förmiddagen ganska tom. Tycker att parken var perfekt anpassad för barn i Nils ålder. Max sex år kanske? Många trånga utrymmen att krypa runt i. Jag älskar när det är hus med olika innehåll som uppmuntrat till rollspelslek. Jag och Nils lekte polis och fartdåre jättelänge!

Vi hade med oss matsäck och Carolina-parken där lekparken ligger är stor och platt med massa bord. Så där satte vi oss med pastasallad.

Sedan strosade vi ned mot centrum för kaffe.

Lundlings konditori föll valet på. Väldigt trevlig miljö, väldigt gott kaffe men min jitterbugg var inte alls bra. Jaja. Så kan det gå. Och 2 och tre är inte illa.

  • Uppsala var himla mysigt och vi besökte myrorna i Uppsala stad och Erikshjälpen lite utanför Uppsala. Jag rekommenderar verkligen Erikshjälpen. Så rent och städat och stort! De hade massor av leksaker, böcker, filmer, porslin, möbler. Ja ni fattar. Allt. Och det var helt och fint!
  • Uppsala kändes så hoppfullt. Som om studenterna på universitetet ger så mycket liv och förväntan åt en stad. Det var otroligt lugnt och det kändes som att staden befann sig i “lugnet före stormen”, snart kommer alla studenter tillbaka. Tyckte också att alla var så himla snygga och välutbildad. Alltså alla som jag såg. Så jag har ingen aning.
  • En väldigt mysig dag och hade jag inte haft barn så hade jag spenderar lite mindre tid i Pelle-parken och lite mer tid med att strosa runt i gamla mysiga kvarter och dricka kaffe. Jennifer gjorde precis det, kolla in hennes blogg för fler tips.
  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.