Girlytalk

Det blåser höst

De senaste dagarna, när värmen släppte taget om Stockholm, blåser det höst. Fleecetröja på Nils var lagom. Min mysiga kofta med lösa maskor var för kall. En fågel bajsade på mig så jag fick köpa en ny tätstickad tröja. Den var för varm.

Naturen är grön, blommorna mår gott och badvattnet är säkert helt okej men vinden berättar att den tar med sig hösten hit. Nu. Jag älskar hösten. Min absoluta favoritårstid. Men jag känner mig vemodig.

Att få oceaner av tid tillsammans. Att riktigt slösa med. Kasta bort tid på att göra ingenting. Läsa böcker. Köra traktor. Bilar. Strosa. Lekparksbesök alldeles för sent på kvällen för en treåring. Och de där dagarna när tiden slösas bort som mest, det är de dagarna som jag inser var värdefulla på ett oanat sätt. Fulla av tid tillsammans på Nils villkor. De är de dagarna som ger så mycket energi. Det är där vi har tid att prata om viktiga saker som skillnaden på en kanjon och en ravin, eller hur olika bilar låter.

Det är två veckor kvar av den här oändliga sommaren trots de höstliga vindarna. Och jag tänker göra det absolut mesta av den tiden genom att göra ingenting tillsammans.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.