Tjejsnack by Alex

En del av Girlytalk

Boktips: rich boy – Caroline Ringskog Ferrada-Noli

Den här boken hade jag läst så mycket gott om. En generationsroman om tre kvinnor; mormor, mamma och dotter. Och det känns som om man får följa dem i samma tid i deras liv.

Jag hade läst att det var en riktig snyftare och att andra hade gråtit i timmar när de läst den. Men alltså den här typen av bok gör mig så galet förbannad (precis som den här trilogin).

Den här boken ställer många feministiska frågor och jag kan hata männen i boken med hela mitt hjärta men också känna igen dem eller delar av dem i män i min omgivning. Eller män som jag har känt.

Det som irriterar mig är att huvudpersonerna inte utvecklas. De kommer aldrig till någon insikt som gör att de mår bättre eller ändrar sitt beteende. Jag förstår att det är skitsvårt att göra det men det är ju en bok. Någon liten insikt är väl inte för mycket begärt?

Jag vill lixom bara skaka om huvudpersonerna och skrika men skärp dig!, ryck upp dig nu! Och gööööör något!! Jag blir också galen på att allt drabbar framförallt mamman. Det är lixom inte en tragedi utan på varje sida väntar en ny sorg som personen ska möta. Nog verkar ju vissa personer mer utsatta för sorger men alltså någon måtta får det vara även i romaner.

Jag vet att min uppväxt är långt i från normen och ideal familjen vilket är något jag har bearbetat i terapi och tagit mig ifrån. Så klart också med vänner och man. Och visst tog det lång tid innan jag förstod att min uppväxt stack ut så mycket. Men igenkänningsfaktorn blir ändå för låg när det blir så mycket som händer familjen.

Med det sagt så är det ändå en bra bok. Välskriven och händelserik. Kanske lite för lång med alla sorger. Men smart skriven och ett härligt språk.

2 kommentarer

  1. Har precis läst sista sidan i den här boken och jag blir så upprörd och irriterad över att ingen av dem utvecklas eller ens kommer till lite insikt om sitt eget beteende eller tar ansvar för det liv de lever och de val de gör!! Vet inte om jag rekommenderar någon att läsa den, men kanske genererar den lite eftertänksamhet och reflektion hos läsaren?

    • alex

      23 juli, 2019 at 09:58

      Hållet helt med dig. Gillar inte sådana människor i romaner eller irl. Vad strävar de efter? Att fortsätta vara offer och må dåligt?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2020 Tjejsnack by Alex

Tema av Anders NorenUpp ↑