Girlytalk

Stockholmstips: yasuragi

Nu är semestern så nära att jag kan ta på den, bara några timmar bort, men jag tjuvstartade faktiskt semestern lite under kristihinmelsfärd med ett drygt dygn på yasuragi.

Vi tog båten nedanför grand hotell till Hasseludden. Man kan ta buss också men vi tänkte att båt är ju mer semesterkänsla. Vi satt där med solen i ögonen och vinden i håret och babblade, min bästa vän och jag.

Det är en kort promenad från båten till Yasuragi och det var så otroligt idylliskt. Tänk att folk bor så här! Wow!

Framme på yasuragi får man badrock och badkläder, baddräkt för damer. Som man sedan har hela vistelsen. Jag kände mig faktiskt inte helt bekväm i badrocken. Den är one size fits all vilket den ju aldrig gör och jag tyckte att den glipade över brösten. Alltså när man åt. Annars är det ju som hugget som stucket.

Vi började med en lunch som var helt fantastisk. Den absolut godaste sushi jag har ätit.

Sedan badade vi och bastade. Provade allt som yasuragi har att erbjuda. Och pratade. Att åka på resor med sin bästa vän är fasiken livet alltså!

Det var en varm dag och helt ärligt så blev det för varmt. Trots att vi simmade runt i ispoolen. Det är nog bättre att åka dit på vintern.

Även middagen var fantastiskt good. Dock var det bara drinken och efterrätten som fastnade på bild. Mätta och väldigt nöjda kröp vi ned i sängen och kände att vi aldrig mer ville bli blöta. 8 timmars spaande sätter sina spår.

Rummet var väldigt varmt och litet. Golvvärmen gick inte att stänga av. Och mer i “okej”-klassen än något lyxigare. Vi sov inte jättebra men efter en helt underbar frukostbuffé så tog vi båten tillbaka. Varma och mjuka och fyllda av kompis-energi.

2 kommentarer

  • Ulrika

    På vintern var det en magisk upplevelse att sitta i bastun och se Finalndsfärjorna åka förbi utanför, kasta sig i ispoolen och sedan sitta i de varma baden utomhus medan det steg rök från andedräkterna och munnarna. Så rekommenderar verkligen vinterbesök för Yasuragi efter hur det låter när du beskriver sommarvistelsen. Var inget problem med värmen i rummet då heller, håller däremot med om att rummen känns små. När jag var där var det på en konferens och då var maten tyvärr riktigt fantasilös och dålig – kul att den var bättre för er!

    • alex

      Va tråkigt, maten var typ 80% av upplevelsen för oss. Ja vintern låter ju onekligen som en höjdare att bli riktigt uppvärmd är ju så skönt när kylan biter i en.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.