Girlytalk

Ska jag bli ingenjör?

På min svenska utbildning känner jag att jag inte kommer så mycket längre nu. Även om jag skulle byta jobb och göra samma sak någon annanstans så tror jag inte att det skulle bli bättre. Jag har lixom nått toppen (som inte är särskilt hög) och vill utvecklas mer. Mina största kompetenser ligger i svenska och andraspråksinlärning vilket jag delvis får använda i jobbet nu men jag känner att det alltid är en motvind när tyskan inte är mitt modersmål. Dessutom når rykten mig att stämningen och klimatet är samma på de andra arbetsplatserna jag kan tänka mig.

Så… vad ska jag bli då? Högskoleingenjör funderar jag på. München är en riktig industristad så där kan jag nog välja och vraka en del. Men skulle behöva läsa lite på komvux och sedan 3 år på högskola/universitet. Men det är ju värt det om man trivs.

Är dock lite nyfiken. Vad har du för utbildning? Vad jobbar du med? Och hur trivs du?

0

2 kommentarer

 • Happy

  Tycker du om problemlösning, samarbete och är du duktig på logiskt tänkande? Då är nog en ingenjörsutbildning en bra idé!
  Jag läste systemvetenskap på uni (en blandning mellan beteendevetenskap, ekonomi, informatik och programmering) och sen ett år projektledning. Och med tanke på vad jag jobbat med (projektledare inom IT) så var det helt rätt val. Och nu som chef är det rätt okej också, jag har aldrig programmerat själv… men det tror jag ofta är en fördel för jag är inte expert på något av mina anställdas områden!
  Jag tror på att välja ett yrke utifrån något man har lätt för eller lockas av… jag har alltid (ja sen 12års åldern) haft olika ledarroller i idrott och föreningar. Jag är duktigt på att planera, följa upp och entusiasmera… och IT var ju grejen i slutet av 90-talet så det var nog mer en slump att det blev det området!

  • alex

   Tycker jag är dålig på det mesta som är gångbart som yrke. Kan läsa böcker ganska snabbt. Älskar ju egentligen att undervisa som lärare men svårt utan tysk lärarexamen och gillar inte allt kringjobb med kollegor och föräldrar 😜

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.