Det är extremt sällan jag läser noveller. Men det är ju kul. Och framförallt saknade jag att skriva. Så lite noveller för inspiration tänkte jag plöja.

Här kommer de:

Göra om – Sophie Kinsella en mysig kärlekshistoria, med humor. Älskar berättelser med humor.

Den svarta katten – Edgar Allan Poe en klassiker bland noveller, spännande och typiskt Poe i sitt uttryck. En av mina favoritförfattare. Älskar det högtravande språket!

Att gå vidare – Nora Ephron en novell om ett hyreshus i New York som gav mig en extrem New York-längtan. Ska jag våga skriva upp “bo i NY minst 3 månader” på min bucket list kanske?

Kyssen – Merethe Lindstrøm det här var den första novellen jag inte gillade. Den behandlade nämligen två ämnen jag inte gillar i litteratur: den första kyssen och psykiskt sjuka kvinnor. Den första kyssen är, förhoppningsvis, magisk. Långt ifrån perfekt men där och då är den ju underbar. I backspegeln är det ju inte så… utan blir alltid slafsigt och sorgligt.

13 dagar med John C – Jojo Moyes en novell om att äktenskap kan bli tråkiga och att då söka spänning på annat håll. Saknade humorn eller twisten. Rätt platt, en historia jag hört förut helt enkelt.

Lite krasslig, bara – Stephen King jag kände mig modig, Stephen King, mästare av skräck och jag vågar läsa en novell av honom! Detta var dock inte skräck, men fantastiskt bra! Helt underbar!

knackningar – Johan Theorin en spännande novell, en mini deckare, men jag saknade det oväntade elementet.

samma tid, nästa vecka? – David Nicholls den här författaren har skrivit en bra bok, och misslyckats sedan dess, så även med denna novell.