Tjejsnack by Alex

En del av Girlytalk

En vecka i San Vincenzo

Ibland, i livet, har jag kört på någon form av speed-semester. Ni vet sett och gjort så mycket som möjligt på kort tid. Åkt runt massor och varje gång har jag insett att det inte är bra för mig. Jag gillar ett lugnare tempo även om jag vill göra något. Semestra långsamt.

Så… sista juni tar vi tåget till San Vincenzo i Italien för att hänga där en vecka. Innan vi åker vidare förbi Rom för att hälsa på vänner och sedan “hem” till Sorrento.

Jag har inte varit i norra Italien på sommaren på evigheter så jag har verkligen sett framemot det. San Vincenzo verkar vara en liten turistby med närhet till stranden. Eller den verkar lixom ligga på stranden typ. Egentligen undviker vi gärna de allra turistigaste ställena men i Italien funkar det bra, jag pratar ju italienska och det är en stor fördel i det här landet.

Eftersom att jag är riktigt nördig och älskar att planera så har jag redan hittat massa saker att göra och utflykter som kan hittas på. Pisa, Vespa museum (inte min idé), florens… det finns massa saker runt om. Badland och ja.. men många stunder kommer också spenderas på stranden det är nämligen något som saknas i Sorrento.

Jag hoppas att detta får semestern att börja riktigt lugnt och skönt att sätter lixom standarden för resten av sommaren.

Har ni redan några planer för sommaren? Eller tips på roliga eller mysiga saker att göra i Toscana?

8 kommentarer

 1. Älskar Italien och googlade nu var er semesterby ligger och inser att jag inte varit i närheten 🙂
  En brasklapp jag upplevde inte Pisa som jätteroligt eller mysigt förutom tornet, bara så att du är beredd på det, men resan låter underbar och resa med tåg. Fantastiskt!!!

  • alex

   1 mars, 2019 at 14:25

   Kanska ska kolla in Florence istället då?

   • Florens är mysigt men också turisttätt, Men det är en liten stad man bara kan strosa runt i. Pisa var liksom en shoppinggata och det lutande tornet med park och tillhörande byggnader…

 2. Gu vad underbart. Florence är fantastiskt, ni måste bara åka dit!

  • alex

   1 mars, 2019 at 22:00

   Åh har du några tips? 🙂

   • Önskar jag kom i håg vad allt hette… Det är en så mysig stad att strosa runt i. Boboli gardens är sååå vacker. Deras konstmuséeum är ett måste. Katedralen och Ponte vecchio förstås. Och lunch/drinkar på Villa San Michele!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2019 Tjejsnack by Alex

Tema av Anders NorenUpp ↑