Tjejsnack by Alex

En del av Girlytalk

Menssyntom

Jag minns när jag fick mens. Jag fick mena ganska sent jämfört med kompisar tror jag var 17 år. Först och främst var det skamfyllt, blod i trosorna, minns att jag tvättade dem i handfatet om någon annan tvättade i familjen. Jag har fortfarande inte sagt till mina förändrar att jag har mens. Mina föräldrar pratade aldrig med mig om sånt. Försöker bryta stigmat idag dock. Framförallt med ungdomar jag nöter men också med min egen familj.

Jag minns också hur helvetes ont det gjorde. Hade sån sjuk mensvärk. Ipren. Vila. Kunde vakna på nätterna av smärtan. Träning har alltid hjälpt mig men svårt att ta dig dit när man har ont. Tänkte att det här överlever jag inte att ha varje månad. Men med exakt 30 dagars mellanrum kom mensen. Och däremellan glömde jag den alltid.

När vi försökte bli gravida med Nils lärde jag känna min kropp och cykel på ett annat sätt. Nu, har jag spiral, och knappt varken mens eller mensvärk. Har dock aldrig haft mycket till mens.

Jag lan fortfarande bli chockad av mens. Lixom just det! Men symtomen precis innan mens är alltid samma: extremt sötsugen och hungrig, lite deppig och frusen. Tror varje månad att jag är på väg att bli sjuk eller galen med allt jag stoppar i mig.

Har ni några symtom innan mens?

2 kommentarer

  1. Jag hatar mens. Fick den när jag var 12-13 och älskade perioden jag åt minipiller och slapp blöda en gång i månaden. Tycker det är ett jäkla kladd och krångel, ont och hemska humörsvängningar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2019 Tjejsnack by Alex

Tema av Anders NorenUpp ↑