Tjejsnack by Alex

En del av Girlytalk

Jag har slutat kasta onda blickar, men jag kommer nog börja igen.

Under hela min graviditet med Nils samt ja, om jag ska vara ärlig, fram till nu har jag stirrat arg på andra “perfekta gravida kvinnor”. Jag är så bitter. Där sitter de på stranden, tunnelbanan, affären, lekparken med sina fina runda magar och bara är som vanligt. Ni vet ju, att min graviditet inte var så rolig.

Jag har inte velat vara så missunnsam. Egentligen önskar jag inte ens min värsta fiende att må så dåligt. Och jag önskar ingen med en längtan om barn att vara utan.

Men nu har jag börjat le mot gravida igen. Tänka vad mycket spännande de har framför sig. Att få upp Nils på bröstet var den största stunden i mitt liv. “Jasså?! Var det du din lilla underbara människoprins som fick mig att bli så sjuk!” Den upplevelsen önskar jag alla. Och någonstans inom mig så börjar det gro en liten längtan efter den där känslan igen.

Om/när jag blir gravid igen är sannolikheten för extremt gravidillamående extremt hög. Så troligen kommer jag börja kasta arga blickar på andra kvinnor igen och deras gravidmagar. Avundsjuk på att andra kan leva vidare medan mitt liv blir satt på paus.

Men just nu njuter jag av ett underbart barn och att få glädjas med andra kvinnor i deras glädje.

2 kommentarer

  1. Åh vad skönt att hjärnan och kroppen har den förmågan att glömma och acceptera!! Och vad glad jag är över att det öppnats en känsla för fler <3
    Mer om mina barntankar i ett inlägg snart…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2019 Tjejsnack by Alex

Tema av Anders NorenUpp ↑