Sist vi var i Sverige var jag hos min ex-man en sväng för att diskutera vad vårt företag ska göra nästa år. Nils var med. Han pillade på med olika bollar och bilar och grejer och var allmänt perfekt på alla vis medan vi diskuterade affärer.

Min exman sa som så många gånger förr att Nils är en kopia av mig på alla sätt och vis. Han sa också, han skulle lika gärna kunnat varit vår.

Och visst har han rätt i det. Nils är en kopia av mig. Och vi skilde oss över ett barn som aldrig kom.

Och det är mitt absolut svåraste beslut. Att släppa taget om min ex-man. Det var ingen som var elak eller otrogen eller egentligen att kärleken tog slut. Det var bagaget som blev för tungt att bära.

Det har varit svårt att inte tänka att jag gjorde fel, eller vi gjorde fel, som separerade. Men just den här gången, så kände jag att det kunde inte varit vårt barn. Nils är den han är pga mig och V och jag skulle inte ändra det för något. Så även om det har varit så galet svårt så var det rätt.

Det är ett inlägg i Kajsons julkalender.