Girlytalk

Två dagar i London

Jag upplever att det är “inne” att resa spontant. Typ boka en flygbiljett eller hyra en bil men inte göra research utan bara åka lite och allt man ser är asvackert och allt man äter är såååå gott osv. Dessa två dagar i London blev ett bra bevis för mig att det inte funkar för mig. Jag älskar att planera och göra research och drömma innan. Då blir min resa bättre.

Churchill war rooms

Vi besökte Churchills bunker som idag ör ett museum. Det kanske inte var såååå många barn under 15 år där men det var ändå barnvänligt. Vi är medlemmar och fick gå förbi kön men annars var det en mindre kö för att komma in.

Det var fint där nere med audioguide, rum med möbler, olika ljud som spelades, skyltar att läsa på. Vi var där lite drygt en timme och jag tyckte det var en bra upplevelse. Nils sa hela tiden att det spökade där nere så har man sådana förmågor kanske man tom kan träffar Churchill…

precis framför museet ligger st James park, som var fylld av skugga och världens (?) dyraste GB-glass. Ändå ett skönt häng.

Bredvid museet firade RAF 100 år ett event som var gratis och som vi kikade inom. Coolt att få se ett spitfire.

HMS Belfast

När vi ändå var inne på andra världskriget passade vi på att besöka hms Belfast som är ett krigsskepp från den tiden. Jag var inte speciellt imponerad och Nils sa att allt var jättefarligt och att han var jätterädd. Ingen succé för oss!

Annars så hade vi planerat för lite och typ promenerade mest runt. Vi köpte presenter och var en sväng på leksaksaffären hamelys som var underbar för Nils men som att vara i ett tv-shop-program för en vuxen. Jag har ju bott i London men kände mig verkligen inte hemma den här gången kanske berodde det på värmen eller barnet eller att vi inte planerat och läst på tillräckligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.