Tjejsnack by Alex

En del av Girlytalk

Det där underbara flerbarnskaoset

Jag tänker fortfarande på syskon till Nils. Ska vi? Ska vi inte? När? Kan vi? Orkar vi?

Läser en blogg som nyss blivit trebarnsföräldrar och jag själv har ju tre systrar och jag känner bara, nej. Hon beskriver kaoset som underbart, lite roligt men under det där så känner jag bara att nej. Flerbarnskaos är nog inte för mig. Jag är väldigt bestämd på att det är max två barn. Fler är för många.

Men jag gillar att ta det lugnt också. Njuta. Lägga tid på mig och bara Nils och jobba på mig och V.

Känner alla det där kaoset när de får fler barn? Är det några flerbarnsföräldrar som läser? Hur tänkte och känner ni? (Även ni som är bonusförälder är ju nyfiken på, barn är ju en del av ens liv även om man inte fött dem själv)

Nu kanske det låter som om vi har ett liv i fullständig harmoni och så är det ju så klart inte. Nils har lärt sig att bli arg och tjena vad han kan vråla, han har lärt sig att man kan säga “sluta på mig” åt folk när vi gör sånt han inte vill typ byta blöja. det är tillräckligt med kaos och fix med en unge med andra ord.

2 kommentarer

  1. Jag fick ju barn när de var ganska gamla (8, 10 och 12) men jag tycker tre funkar förvånansvärt bra. Klart ekvationen fungerar bättre om man tar bort en parameter (barn) men det tror jag mer har med dynamiken att göra. Killarna är väldigt olika och delvis lika, de vet hur de ska reta varandra om de vill. De kan också ha väldigt roligt tillsammans. Tre är inte alltid kaos, det är skoj och spännande också! Som del av en trebarnsfamilj har kag mina egna erfarenheter också… och jag tycker inte det var så tokigt ?

    • alex

      24 juli, 2018 at 19:05

      Jag har ju tre systrar, de yngsta tvillingar, och vi är alla fyra överens om att våra föräldrar har två barn för många. Det är så sorgligt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2019 Tjejsnack by Alex

Tema av Anders NorenUpp ↑