Tjejsnack by Alex

En del av Girlytalk

Boktips: den tyska flickan – Armando Lucas Correa

Den här boke tyckte jag om. Jag tycker om litteratur (och annat) från historiska händelser och den här utspelar sig från 1939 och framåt. Vad som hände judar (och andra människor) under andra världskriget är ju något som alla vet men den här boken hade dels ett så vackert perspektiv. Den är berättade ur ett barns ögon. Och jag kände att det säkert finns barn med samma tankar även idag, hur kan detta upprepa sig?

Dela kretsar den kring en händelse som jag inte hört något av, båten st Louis, som i boken är fiktiv men finns förklarad som riktig händelse längst bak.

Jag tyckte verkligen om språket och berättar perspektivet i den här boken. Även om språket var vackert så var den verkligen inte svår att läsa. Även händelserna fängslade mig och de luckor som författaren lämnar vill jag så gärna få svar på. Ett fint familjedrama som ni absolut ska ta er tid att läsa!

Den finns bland annat här.

2 kommentarer

  1. Den läste jag ut bara för någon vecka sen ich håller helt och hållet med. Läs den!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2019 Tjejsnack by Alex

Tema av Anders NorenUpp ↑