Tjejsnack by Alex

En del av Girlytalk

Kära föräldrar…

Sedan jag fick barn är min tolerans mot barn i offentliga miljöer så mycket lägre. Jag vet inte hur det går ihop men…

jag och Nils (och Volker) reser jämt. Kanske lite för mycket. Vi flyger, vi åker bil och vi åker tåg. Vi bokar vanliga biljetter och vi förbereder oss noga.

Nils är två år och det är inte den lättaste åldern. Han är dessutom pratglad och gillar att röra på sig men han är resvan. Just för att vi alltid har rest.

Att barn får ett utbrott eller blir arga är sådant som händer och det har jag full förståelse för. Att resa är tröttsamt och superjobbigt även för barn. Samma sak med barn som leker (inom rimliga gränserkr. Men det som stör mig mer än något annat är barn som har leksaker eller iPad med ljud som spelas högt. Alltså utan hörlurar.

Föräldrar behöver respektera de som reser utan barn likväl att de utan barn måste respektera de med barn.

Några enkla tips är surfplatta med hörlurar!

Pixiböcker, fast vi köper våra per styck på Coop.

Bear nibbles Nils är helt övertygad om att detta är godis och blir helt lyrisk när han får deSa att mumsa på.

Annat bra att ha ör gosedjur, några små favoritleksak (Nils har med sig bilar), favoritfilten, vattenflaska…

2 kommentarer

 1. nämen detta är jag helt med på! om ngn bara har ett barn med utbrott är jag mest lättad över att det inte är någon av mina ungar. har också förståelse för att det verkligen finns barn som är betydligt svårare i sådana situationer än andra, märker så tydligt på mina tre hur olika temperemanten är trots samma miljö.

  MEN STÄNG AV LJUDET ELLER HA HÖRLURAR, hur svårt ska det vara??? blir tokig

  • alex

   2 juli, 2018 at 11:03

   Ja men eller hur?! Så känner jag också. Att det blir utbrott eller konflikter hör ju till vardagen och i en stressig eller otrygg miljö blir det ju så klart värre. Full förståelse och med känsla!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2019 Tjejsnack by Alex

Tema av Anders NorenUpp ↑