Tjejsnack by Alex

En del av Girlytalk

Boktips: utan personligt ansvar – Lena Andersson

Utan personligt ansvar är fortsättningen på Egenmäktigt förfarande som jag läste i höstas och fortfarande har varmt i minnet. Den här boken tycker jag inte alls är lika bra. För mig känns den krystad. Onödigt konstlad och huvudpersonen driver mig till vansinne med sin velighet och sitt hopp. Slutet dock, jag älskar slutet! Helt klart värt att läsa ut den pga fantastiskt slut!

Helt ärligt så tror jag att jag kan känna igen mig i egenmäktigt förfarande. Relationen som beskrivs där har jag haft. Relationen som handlingen kretsar runt i den här boken har jag inte haft och känner mig ganska oförstående inför om jag ska vara ärlig. Jag har typ alltid varit den som lämnar en relation både fysiskt och mentalt. Även det är ju jobbigt och kräver ju kamp innan men pga det känner jag inte igen mig i Ester i den här boken.

Ändå en bättre bok men en onödig uppföljare. Den finns bland annat här.

2 kommentarer

  1. Lyssnade på Lena Andersson här i Helsingfors igår. Och förstod då att den andra boken var aldrig en uppföljare, utan de skrevs liksom samtidigt. De var tänkta att existera tillsammans. Och första boken bara som ett slags intro för den ”verkliga” boken, typ. Har dock precis börjat läsa den andra själv – så får se vad jag tycker 😉

    • alex

      14 mars, 2018 at 20:54

      Jag har också läst det men iom att denna utspelar sig efter så blir den ju som någon form av uppföljare. Och jag gillade egenmäktigt förfarande så mycket mer! Ser framemot att höra vad du tycker och tänker.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2018 Tjejsnack by Alex

Tema av Anders NorenUpp ↑