Girlytalk

Boktips: binas historia – Maja Lunde 

En roman som utspelar sig i tre århundraden, en man som uppfinner bikupor på 1800-talet, en biodlare på 2000-talet och en arbetare i ett dystopiskt 2100-tal. 


Boken börjar bra. Är spännande. Rapp men i mitten haltar den lite för att bli mer driven och historierna vävs ihop i slutet. 

Den ena av historierna, den på 1800-talet tycker jag känns lite onödig. Personen ger upp hela tiden och känns osympatisk. Slla tre huvudpersonerna ör besatt av sina (först födda?) söner och jag kände att det temat blev både tjatigt och modernt. I två av historierna ör det män som historien kretsar kring och det tycker jag blir lite för likt. Överlag önskar jag en större skillnad i berättar stil i de tre historierna. 

Men boken är bra. Den handlar om det som händer nu. Hur djurliv försvinner, bin inte har någonstans att hämta mat och hur kan vi leva utan dem? Vi vet ju redan nu att vi inte kan det men vad gör vi åt det. 

En klassisk roman med ett fint budskap tycker jag. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.