Girlytalk

En resa i månaden 2018

Förra året gjorde jag en lista på mina drömresor, då hade jag två resor bokade, i år har jag ingen men drömmer det gör jag. 

Januari – Seychellerna högsäsongen är förhoppningsvis slut och jag får njuta av paradisöarna ensam med min familj. Förutom sol och bad så är naturen och djurlivet något jag skulle vilja utforska. V har dessutom en kollega som åker till Seychellerna en gång per år och varje år kommer de hem gravida, så det verkar ju vara romantiskt också. 

Februari – Canazei Canazei ligger i italienska alperna och bjuder på så himla fin skidåkning. Det är njutåkning mer än utmanande och passar alla typer av åkare. Det bästa med italienska alperna är maten, det sämsta är om man letar efter riktigt drag på after skin. 

Mars – Wien jag har aldrig varit i Wien. Det är bara fem timmar dit med bil och min kusin bor där. Alperna är fint den här tiden på året. Lite som Norrlands vårvinter. Vet dock inte vad jag ska förvänta mig av staden? Mysigt och klassiskt. Som en julfilm. 

April – Luleå jag har varit utanför Luleå en gång men känner att vårvinter där det vore väl något! Skoter och kanske pimpling i solen. Mysig stad och kaffe på stan. Jag skulle verkligen se lite mer av Sverige! 

Maj – Stockholm Nils börjar ju bli så stor att turistattraktioner är roliga så en tripp till Sthlm innan alla turister är där för att hänga på Junibacken, Skansen, museum och lekland känns lockande. 

Juni – Boston just nu känner jag mig klar med new York, det ändras nog om en månad eller två men USA lockar alltid och varför inte en av de äldre städerna, Boston! Jag tänker mig museum, shopping och ett besök på Harvard. Kanske kan man bada även där? 

Juli – Irland jag skulle vilja se Dublin men också bila runt lite på Irland. Jag tänker mig att det är såååå himla fint! Grönt, fantastisk natur och god mat. Eller nja jag vet inte om maten men…

Augusti – Falsterbo hit åkte jag varje sommar som barn med min mormor och kusiner. Minns cykelturer, sand som gnisslade mellan tårna och bad. Jag skulle så gärna vilja uppleva det igen och visa det för Nils och V. 

September – San fransisco både jag och V har varit i SF och är kära i staden. Egentligen så tycker jag SF är en trevligare stad än New York men flygresan dit är så lång och vi hittar nog inte tid att åka dit i år. I SF vil jag ha lagom varmt och njuta av havet! 

Oktober – Sardinien just nu så längtat jag efter sommar och värme så därför åker jag till Sardinien. I oktober är nog havet relativt kallt men den svenska sommarvärmen finns där. Sitta ute och läsa eller leka i sanden. Det är livet! 

November – Frankfurt jag skulle vilja upptäcka mer av Tyskland och i Frankfurt har jag bara mellanlandat. Det skulle vara roligt med en weekend där. Äta och sova och promenera, sådant som stadssemestrar lämpar sig perfekt för. 

December – hemma Då och då drömmer jag lm en jul borta. I en stuga i alperna eller på en sandstrand i Västindien men innerst inne vet jag att jag älskar att fira jul och allt jul stök så i december stannar jag nog ändå hemma. 

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.