Girlytalk

Från dit till hit

Ika berättar om hur och varför hon befinner sig i USA Och då kom jag på att hon frågade mig samma fråga för över ett år sedan så jag passar på att svara på den nu då. 

Jag har hela livet flyttat mycket, även en flytt till en ny gata var jobbig som barn men det lärde mig att det inte är farligt att flytta, om än jobbigt. 

Min exman var från en annan del av Sverige än vad jag är och när vi träffades bodde vi i varsin landsände. Jag kände att jag hade gjort mina år utanför Sundbyberg och flyttade hem igen. Vi hade en lägenhet i Sundbyberg och byggde hus där han kommer ifrån. Han reste massor och åter massor i jobbet så att vi egentligen inte bodde på en plats gjorde inte mig så mycket, vi reste typ 280 dagar om året. 

Som ni vet så tog vårt förhållande slut och jag kände att livet var totalt skit på alla plan och var väldigt deprimerad, för att vara ärlig var jag på väg nedåt mot en depression redan i slutet av vårt förhållande. 

Min bästa vän bor i London och för att komma bort och börja om lite flyttade jag till honom. Jag fick ett jätteroligt jobb och trivdes bättre än förväntat. Jag träffade V som också jobbade i London i ett projekt och blev kär. 

V är i princip begränsad till Tyskland i sitt jobb och därför bor vi här. Vi valde mellan Köln och München och då landade valet på München, en större stad, bra flygplats och närhet till bergen var det som lockade. Samt att V är härifrån. Hans familj bor här och han känner sig mer hemma. 

Detta är ju hemma nu. Visst är det en kamp ibland med vänner och hemlängtan men det är hemma. 

0

2 kommentarer

 • Jenn

  Vad kul och spännande att läsa om! Visste inte att ni bodde i London båda två – vilken fin story. Jag gillar också storyn om att jag och T träffades i München… 🙂

  • alex

   Ja det är häftigt och mycket jobb och kompromisser att träffas i ett land och bosätta sig i ett annat.
   Lite samma resa för oss där.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.