Girlytalk

Besök på dagis 

I veckan var vi på besök på dagis! Det kändes så bra och dåligt. 

Dagiset känns väldigt professionellt och strukturerat. De hade svar på våra frågor en plan för dagen. De är ute mest hela tiden vilket jag älskar! Kläder efter väder är riktlinjerna och jag tycker det är toppenbra. Miljön inne var ganska stor och kreativ med miljöer att leka i med dockor av olika slag men också för rollekar. 

Men alltså, ska min lilla bäbis börja dagis? Kommer hulkgråta när jag ska lämna honom första gångerna. Inte så lite heller! 

Nils är redo för dagis, han ville vara ute och leka med barnen och inte inne med mamma och pappa. Han är kärleksfull och trygg. 

Det är jag som inte vill skiljas. Jag jobbar deltid så det är inte för alltid eller för hela hela dagarna men alltså vilken ångestklump jag har i magen. Nils kommer ha det bra och jag kommer ha det bra. Ändå känns det fel, eller inte fel, det känns svårt. 

Ge mig gärna pepp! 

(PS jag vet att det heter förskola i Sverige men i det här fallet är det dagis för att bli förskola om man vill ha det senare, det är lixom lek och skoj på dagis och mer inlärningsfokuserat på förskola hör. Inte samma sak). 

0

2 kommentarer

  • happy

    Åh det låter som att Nils kommer att ha det toppenbra! Ett dagis med en touch av “Ur och skur” något som bygger upp barnens immunförsvar och minimerar smittrisken, han kommer få utveckla sitt jag utan mamma och pappa i närheten, bygga sitt jag med andra barn. Lära sig att hävda sig, visa respekt och hänsyn. Han kommer få nya kompisar som kanske följer honom genom resten av livet. Det är en fantastisk möjlighet ni ger Nils <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.