Girlytalk

New York med en ettåring – basgrejer 

Att åka till new York med en ettåring är kanske inte det första man gör men vi ville ull new York för att träffa vänner och för att new York är en cool stad! 

Pp flygningarna hade vi en “basinette” (vagga?) där Nils sov gott. Jag rekommenderar er verkligen att boka en sådan om ni kan och barnet är under 12 kg. Nils är ju dessutom van att resa och flyga så det hade nig varit jobbigare om detta var första flyget. 

Nils led inte jättemycket av jetlag. Han vaknade tidigt där precis som han gör hemma och vi gick och la oss vid 22. Tupplurar sov han i vagnen. Det har han typ alltid gjort så det var nemas problemas trots att new York alltid låter. 


Vi har en mclaren paraplyvagn som vi använder för att ta oss runt i new York. Den har fullt liggläge vilket var viktigt för oss men är lätt och smidig, vår Emmaljunga är på tok för stor för new York. Vi åkte taxi från flygplatsen och Nils satt i vårt knä men annars åkte vi tunnelbana. Smidigt med vagn även fast det allt som oftast bara finns trappor men det var alltid någon där som frågade om vi behövde hjälp att bära vagnen. Vi hade med hörselskydd till Nils som han hade när vi väntade på tågen och ibland när han sov, tunnelbanan lever verkligen om!! 

Vi åt aldrig på någon fancy-pancy restaurang med Nils utan höll oss till restauranger med medel standard. Nils var aldrig ett problem där. Det fanns alltid barnstolar och vi fick alltid ett lämpligt bord för barn, typ där han kunde springa runt och fjanta sig utan att störa. Det som jag upplevde som jobbigt var att det typ alltid var väldigt högmusik på restaurangerna, det gör både mig och Nils skrikiga. 

Människor var överlag supertrevliga och hjälpsamma. Inte alls fördömande eller suckande som de ör i Sverige. Vi fick ofta frågan om hjälp och både människor som jobbade eller bara var i vår närhet gav Nils lite uppmärksamhet. 

Lite mer konkreta tips kommer! 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.