Girlytalk

Serietips: girlboss

Jag är en riktig sucker för komedier och lättsamma tonårsserier, ett guilty pleaseur om ni så vill. Jag älskar modern family och big Bang theory men jag ville ha något nytt. Så jag hoppade på netflixs serie girlboss. Som ska handla om nasty gals grundare Sophia. 

Detta ska vara en komedi men alltså nej… Jag förstår att huvudpersonen är framgångsrik idag (?) och jag förstår att det är en resa där hon lärt sig av sina många misstag men alltså nej! 


Jag tror att detta är en klassisk “börjar bli gammal grej” från min sida. Jag är född på 80-talet och har pluggat stenhårt med höga betyg och efteråt jobbat lika hårt. För att komma dit jag är idag. Alla kanske inte ser mig som framgångsrik men jag har jobbat med saker som skulle få många gröna av avund. Däremot är jag otvivelaktigt väldigt bra på mitt jobb! 

Sophia lixom hankar sig fram och vill leva bredvid samhället, hon vill helst inte jobba utan bara vara rik. Den mentaliteten stör mig. 

Nog kan man bli framgångsrik utan utbildning och för att man är street smart men jag tror att utbildning ger dig en bra grund att stå på. Sedan kan man chansa men att avfärda alla (utbildade eller ej) som dumma i huvudet för att man ska köra sin egen grej är idiotiskt. 

Jag tycker inte serien var rolig alls. Inte min humor och huvudpersonens omogenhet stör mig. 

4 kommentarer

  • Jenn - forever abroad

    Jag har hört uteslutande dålig kritik om serien, och därför undviker jag att ens ge den en chans. Har dock läst halva boken och hört att den kanske var lite bättre/mer rättvis. Och med tanke på att hon lyckades rätt bra så tycker jag storyn är lite intressant. Men kanske att serien blev ett platt fall. 🙂

    • alex

      Visst är det coolt med hennes framgång men den skildras dåligt i serien. Eller jag vet ju inte hur det var men… Mer som att hon föummar runt och råkade bli framgångsrik.

  • happy

    Ibland är anti-tips också till nytta!
    Men – jag är supernyfiken på ert hus, kan du inte visa/berätta lite mer??

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.