Girlytalk

Boktips: finns det en finns det flera – Mhairi McFarlane

Först och främst är det här den sämsta översättningen av en titel jag sett på länge i original heter den nämligen “who’s that girl?” Vilket är en betydligt mer passande titel. 

Detta är en klassisk chicklit, den eviga singeln som kärar ner sig i skithögar. Det som skiljer denna från mängden är att den har feministiska inslag. Det handlar mer om en kvinna som blir stark och förstår sitt eget värde än en kvinna som söker en man. Då och då, framförallt i dialogen märker man också av dessa feministiska drag. Männen sågas vid fotknölarna på det där sättet som jag tror att vi behöver höra “hade en kvinna gjort detta så…” Eller “det är för att han är man” inte ursäktande utan anklagande. 


Boken var som hennes andra böcker lättläst och mysig, kanske lite extra mysig för att “prinsen” i boken är lik V och vi har faktiskt brottats lite med samma problem. (OBS! Inte så extremt som i boken men tillräckligt!) 

En bok att läsa under en tåg- eller flygresa, handlingen är medryckande men enkel. Dialogen är toppen och jag längtar redan till hennes nästa bok! 

0

2 kommentarer

  • Jenn - forever abroad

    Tack för tips! Verkar finnas som ljudbok på engelska, får kanske ge den en chans – har inte lyssnat på engelska innan, känns jobbigare än att läsa på engelska. Men kanske är nyttigt 😉

    • alex

      Tycker du?! Jag tycker tvärtom. Jobbigare att läsa på engelska men lättare att lyssna. Dock blir ju alltid superförvirrad när jag tar av mig lurarna och övriga staden inte pratar engelska. Tar ett tag innan jag fattat vad de säger då.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.