Girlytalk

Den tråkigaste vardagssysslan 

Egentligen har jag inget emot vardagar, jag älskar ju tex rutiner! Men alltså att plocka är så sjukttråkigt! 

Jag tror att ett stökigt hem ör uttryck för att man inte mår bra psykiskt, så är det i alla fall för mig. Det ena ger lixom det andra. Nu är jag trött och känner mig lite ensam i livet och då blir hemmet stökigare, jag orkar inte. 


Min bäbis har noll intresse för ordning och reda. Det tar honom fem sekunder att stöka ner allt. Och det är ju klart att han ska göra det. Men fy fan vad tråkigt det är att se på röran och plocka undan den. 

Läste ett bra tips som jag anammat nu. Jag städar 15 min varje dag. Sätter mobilen på timer och kör stenhårt. Hinner plocka och dammsuga av och när jag ändå är igång är det ju lika skönt att fortsätta. Härliga tider! 

0

4 kommentarer

 • Jenn - forever abroad

  Haha sorry men kan inte låta bli att fnissa lite åt “bäbis har noll intresse för ordning och reda” – vore ju faktiskt jättelustigt om en bebis visade sig var superordningsam 😉

  Jag och T började med en “fem-minutare om dagen”, där vi försöker ägna endast 5 minuter åt att plocka undan tex prylar, kläder, hänga tvätta, diskmaskin osv. För man hinner sjukt mycket på bara 5 minuter (särskilt om man är två då) och så håller man hemmet i “skick” så man inte behöver låta allt förfalla innan man tar tag i en ordentlig städning. Jobbar dock fortfarande lite på att få det till en rutin…

  • alex

   Haha man kunde ju önska sig en bäbis med ordningssinne 😉

   Ja det är extra tråkigt att plocka upp sin sambos saker så perfekt med 5-minuter så där 🙂

 • Happy

  Plocka är “the never ending story” tror jag. Fördelen med singellivet var ju att det bara var sen person som kunde skapa oordning (jag). Nu är vi betydligt fler, och då ingår även “tjat” i konceptet plocka. För jag tror, till motsats från vissa andra, att man måste lära barn att plocka upp efter sig och hålla ordning…

  Men heja dig och tipset om 15 minuters regeln! Jag kan tänka mig att 15 effektiva minuter ger grymt bra utslag… det ska helt klart testas!

  • alex

   Jag tror att det är superviktigt att barn lär sig ordning och reda. Tänker att om man inte kan plocka ordning på sina fysiska saker Hur kan man då sortera sina tankar? Så viktigt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.