Girlytalk

Att sälja sin själ

Att tjäna stora pengar på sin blogg förundrar mig. Jag förstår att det handlar om annonser och ad-Links men jag fattar inte hur det funkar i praktiken. 

Blondinbella är ju en av de större bloggarna i Sverige och, vad jag tror, så tjänar hon stora pengar på sin blogg men det är också bloggen som möjliggjort hennes andra företag där hennes “kändisskap” säljer varorna. 

Jag tar inte ifrån varken blondinbella eller någon annan bloggare det jobb de lägger ned men då och då undrar jag om de inte säljer sin själ för billigt, trots att de tjänar stora pengar.  

Det hintas i de egna bloggarna om lyxliv, lyxiga inköp, vara med live på instagram när hon gifter sig, äktenskapliga svackor och allt möjligt. De måste ju hålla sig intressanta. Och hur intressant är det med småbarnsliv eller vuxna människor som inte jobbar? Nej klart de måste ge oss lillfingret så vi ska be om mer. Men kommer det vara värt det? 

Nu har jag inte en stor blogg och ändå funderar jag på om jag lämnar ut för mycket av mig själv. Säljer mig för ingenting lixom. 

Nu tror jag inte att bloggar kommer dö ut, men kanske blir de mer “nischade” reseblogg, stockholmsblogg, ekonomiblogg, vad vet jag? Men inte för att vi inte vill läsa om andras privatliv utan för att vi inte vill skriva om vårt privatliv på det viset. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.