Girlytalk

En resa i månaden

Tänk om man fick resa en gång i månaden. Till var som helst i världen. Typ gratis. Då skulle jag resa så här: 

Januari – Jukkasjärvi ishotellet är en dröm för mig. Med skräckblandad förtjusning skulle jag vilja sova där men framförallt kan jag sakna mörkret i Norrland i januari. Shit det är så mörkt (och kallt) och jag tycker det är helt fantastiskt. Så avslappnande. 

Februari – kom hit jag saknar alltid havet men älskar februari i München. Det är varmt i stan med runt 15 grader och bergen ör snötäckta och perfekta för skidåkning. Älskar den varma våren och en vit och solig vinter. Välkomna! 

Mars – Tokyo jag vet inte riktigt när körsbärsblomningen är i Tokyo men det vore en dröm att se den. Jag har nog en ganska skev bild av stan med en blandning av Murakamis böcker och Sandras blogg.

April – New York I april åker jag till new York med min bästa vän för att fira. Fira oss, fira livet och fira allt. Njuta och äta och promenera typ. Gu så jag längtar! 

Maj – Sorrento bästa månaden i sorrento är maj. Noll turister som annars invaderar byn och blommor överallt. Kallt i havet men blommor i överflöd. Perfekt för barn!

Juni – London jag älskar London. Älskar stora städer vid vatten och även om det är mörkare än i Norden så är det så fint och ljust i London i juni. Jag inbillar mig också att det regnar mycket mindre då. Men det är troligen 100% påhittat. London är iaf fyllt med saker att göra och många lämpar sig att göra ute i juni.

Juli – Alperna juli ör ju en klassisk semesterländerna (i Sverige) och jag tycker det är bäst att hålla sig hemma. Däremot skulle jag gärna vandra då. Inte sova i tält och inte så, bara gå runt i vacker natur och med tanke på mygg och väder håller jag mig gärna i alperna. Kanske till och med italienska alperna för helt ärligt har Italien världens bästa mat. 

Augusti – Stockholm kommer få sig många besök i år också men Stockholm är bästa i augusti. Varma och lite halvmörka kvällar. Glass. Öde stad. När asfalten är het och alla parker är tomma. Bästa tiden att besöka Stockholm för att alla stockholmare är utomlands. 

September – new York igen i september åker vi hela familjen till new York igen. Den här resan impulsbokade jag för någon dag sedan och jag ser så mycket framemot att åka utomlands med min familj. Jag och V älskar new York och det ska bli supercoolt att visa honom det, början på en större värld. 

Oktober –  Göteborg älskar havet på västkusten på hösten. När det blåser och stormar och havet är riktigt argt. Det skulle jag vilja uppleva igen. 

November – Sydafrika jag älskar pingviner och lite värme i mörkaste november är så välkommet. Jag skulle gärna fira födelsedag med att se pingviner och massa andra djur. 

December – Norra Tyskland är känt för sina julmarknader. Dit vill jag i år. 

Här är allt om resors 12 resmål som jag inspirerades av.

8 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.