Girlytalk

Gilmore girls säsong 8 (?)

Jo men precis som Ika och typ alla andra i världen har jag sett den nya säsongen Gilmore girls. Och här kommer det kanske lite spoilers så vill ni inte få dem, sluta läs! 

I det stora hela är jag besviken. 

Det bästa är att såååå många av originalen är med i även denna säsongen. Jag “kände” direkt igen mig i stars hollow och all drama där. Men alltså handlingen, eller bristen på? Det måste väl gått en fem år sedan vi lämnade Rory. Då skulle hon iväg och bli journalist och på dessa år har hon inte kommit någonstans. Inte bara yrkesmässigt, hon som var så ambitiös i skolan och livet har inte kommit någon vart. Och privatlivet är precis så som vi lämnade det. Är hon kär i Logan? Han friade och hon sa nej och ändå strular de runt x antal år senare. Hon har inte utvecklats alls som människa vilket gör mig besviken. 

Lorelai var ganska intetsägande. Hennes vandring var ett roligt inslag men inledningen av den scenen är väl tagen rakt av från filmen wild? 

Jag tycker att Emily är behållningen. Älskar hennes sorgarbete och förändring med säsongens gång. Så fint! 


Det slutar ju med att även Rory är gravid utan någon pappa till barnet, eller förhållande med någon pappa. Personligen tycker jag att det känns som ett slut som bäddar för ännu en säsong. Kanske bara med Rory eller med mer fokus på henne och barnet. 

Dean är ju helt ute ur serien kanske blir det mer med jess. Synd för jag tyckte att rory var smartare än att göra om sin mammas “misstag” att hon skulle bryta mönstret även om Lorelai är framgångsrik idag så minns jag hur viktigt Rorys collegeutbilning var. 

Nej jag är kritisk och tyckte att serien var hanska innehållslös som sagt var. 

6 kommentarer

 • Happy

  Okej. Jag kanske är sist på bollen men nu har även jag sett de nya avsnitten. Lite innehållslösa men charmiga (som GG avsnitten ofta var). Sen inser jag hur hopplöst förtjust jag är än idag i Logan. Att Sookie dyker upp är ju underbart! Mormor Gilmore är hu skitcool och enerverande i sin sorgebehandling och ja… trots allt måste jag erkänna att den har samma feelgood känsla som serien hade förut. Och jag avslutar sista avsnittet med “jag vill ha mer”-känsla…

  • alex

   Jag var också så kär i logan och insåg när jag såg serien att jag varit gift med honom. Min exman är precis så! Haha!

     • Cornelia

      Om det kommer en säsong 8 så kommer jag typ dö för jag har kollat på Gilmore girls i flera år och kommer inte tröttna. Jag tycker att det är såååå tråligt att Rory sa nej till Logan man får hoppas att hon iallafall ändrar sig. Dean gjorde slut med Rory hemma hos hennes morföräldrar och det är såå respektlöst men som tur var är Logan vid hennes sida nästan i två säsonger till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.