Tjejsnack by Alex

En del av Girlytalk

Chokladbollar till frukost och för mycket i huvudet 

Jag är så himla arg. Arg för att jag ör trött och har för mycket i huvudet. 

Nu har vi äntligen flyttat och lämnat lägenheten för huset så flyttkaoset är ett faktum. Känns som om vi aldrig kommer få ordning. Villet vi ju så klart kommer få, jag vet! 

Min syster som sa upp kontakten med mig Har återkommit. Roligt kanske ni tänker och har fel. Det jag vill tänker ni och har rätt. Hon smsade och frågade vad jag önskar mig i julklapp. Och hon gör ofta så här. Rymmer iväg, slänger ur sig elakheter, ignorerar (denna gång i två månader), återkommer och låtsas som att inget hänt. Jag orkar inte med sånna “stormiga relationer” som är på bara hennes villkor. Jag orkar heller inte vara den som ska vara förstående, skyffla mina behov och känslor Åt sidan och hitta en lösning. Så jag svarade “jag önskar att vi löser vår konflikt”. Vilket så klart leder till att hon inte hör av sig igen. Det stjäl så mycket energi! 
Arg på V också. Och alla män. För att han inte förstår hur det är att vara vaken halva nätterna. För att han ber mig göra massa saker. För att han inte gör vad jag vill att han ska göra. Ja, helt orimligt så klart så jag biter mig i tungan. 

Så är jag arg för att vi inte hade frukost hemma. Så jag åt chokladbollar. Blir så less i största allmänhet. Därför blir det inte så mycket bloggande. För arg och för trött och för många tankar jag inte kan konkritisera. 

4 kommentarer

 1. Nästa gång V ber dig göra något, svara med “visst, jag fixar det under tiden du tar hand om Nils!” Vi mammor kan nog bli bättre på att markera för männen hur mycket jobb det är och hur trötta vi blir! Inte gräla och bråka men tala om eller på annat sätt visa. Jag vet att jag kan bli bättre på just det iaf!

  • alex

   3 december, 2016 at 11:34

   Jag tror verkligen inte på bråk och gräl, det tar bara ännu mer energi för mig. Men ja du har rätt markera. Tror ett av problemen är att V (och många män) inte tvingas göra saker med barnen typ handla och vet inte vilket projekt det är.

   • Absolut! Maken har en tendens att be mig göra saker “om du har tråkigt” eller “om du inte har något att göra idag kan du väl…” Jag hinner väl aldrig ha tråkigt och jag har så mycket att göra att det faktiskt är fullt möjligt att jag inte hinner gå på toa. Dumma saker att säga till trött mamma!

    • alex

     4 december, 2016 at 14:15

     Haha ja exakt! V ska vara föräldraledig någon månad i vår och jag tror det kommer bli en riktig ögonöppnare för honom!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2019 Tjejsnack by Alex

Tema av Anders NorenUpp ↑