Vi var på fotografiska museet i veckan. Jag älskar historiska museum men är inte så mycket för konst. Konst imponerar sällan på mig, jag lider av någon form av hybris då och kan stå framför Mona Lisa och tänka: det där skulle ju jag kunna måla (vilket jag absolut inte kan). Åter till ämnet, vi var på fotografiska. Vi började med en fika. 


Åt en asstor hallongrotta. Verkligen enorm ochsupersmaskig. Det bästa med fiket och restaurangen som ligger bredvid när det inte är sommar, är utsikten! 


Den är som en tavla i sig, så vacker och jag älskar verkligen Stockholm. Får en klump i magen när jag tänker på att detta inte är min hemstad längre. 

Just nu fanns det en utställning som jag inte alls fattade, var typ någon semesterfoton, halvtaskig kvalité och jag hade lätt kunnat göra det bättre med min iPhone. Två utställningar av Bryan Adams (summer of ’69-killen) en på brittiska krigsveteraner och en på kändisar. Gillade båda. Fina bilder. En med bilder på garbo. Fint, roligt att se henne och till sist en utställning av nick Brandt. Han har tidigare ställt ut bilder på utrotningshotade djur. Nu hade han ställt upp dessa bilder i mänskligs miljöer för att visa på vår negativa påverkan på djurlivet. 

Så här: 


Det fanns en bild på elefanter och barn som sniffar lim under en bro. Den gjorde mig så fruktansvärt illa berörd. Här funderar jag på genus och hen och hur Nils ska få välja vad han vill och hur ska jag förmedla att allt är möjligt. Medan dessa barn inte har något annat val än att sniffa lim. Gripande utställning som jag verkligen rekommenderar. 

Bilden är så klart nick brandts och mer finns att läsa här.