Tjejsnack by Alex

En del av Girlytalk

Filmtips: wild 

Jag har, som sagt var, velat se den här filmen jättelänge. Jag tycker att Reese Witherspoon brukar göra bra filmer och att hon är mångsidig som skådis. Dessutom är jag väldigt fascinerad av människor som gör saker ensamma. Som lixom tar på sig vandrarskorna eller sätter sig i bilen och kör iväg helt själva. 

Själv drömmer jag om att packa väskan och ta med en massa böcker och luffa runt i Europa. Jag var två veckor i new York sjölv gör några år sedan och det var ljuvligt. 

Åter till filmen. Huvudpersonens mamma dör och hon börjar knarka och sälja (?) sex. Men för att komma till ordning med sitt liv så ska hon vandra i flera veckor i Mexiko (?) eller till Mexiko kanske det var. 

  
Jag hade förväntat mig mer djup i filmen. Man följer hennes vandring och ser i korta sekvenser återblickar från hennes tidigare liv, både lyckliga och olyckliga. I slutet är hon lycklig och hel igen, efter vandringen. Men jag förstår inte hur hon kom dit. Det finns inte direkt några tankar som redovisas under vandring eller inga med ett djup utan hipphapp så var filmen slut och allt var lyckligt. 

Jag tycker dock att vandringsbiten av filmen skildras fint och det är fint med möten med andra människor. Dock på ett ytligt plan även här. 

Filmen är med andra ord okej men inte mer.  

4 kommentarer

  1. Jag såg aldrig klart den men tyckte mest den var lite obehaglig och orealistisk emellanåt…

    • alex

      7 juli, 2016 at 06:09

      Ja jag håller med om att den var obehaglig. Jag ville bara se en film där Reese vandrar runt i fina miljöer och mår lite halv dåligt.

  2. Vill tipsa om en kanonserie som jag hittade på Netflix i helgen, 1864. En dansk serie i 8 delar om kriget mellan Danmark och Tyskland om Slesveig. Välspelad, välgjord och en väldigt intressant del av historien som åtminstone inte jag kände till…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2019 Tjejsnack by Alex

Tema av Anders NorenUpp ↑