Girlytalk

Choklad i Tyskland

Om det är något man ska göra i Tyskland så ska man fika. Kaffet är ofta okej men inget kan ju mäta sig med svenskt bryggkaffe eller en italiensk cappuccino men det är okej. Och tyskarna är grymma på chokladtårtor. Nu är jag ju inte ett jättefan av choklad men herregud så mycket gott de kan baka. 


 
Jag ska motvilligt erkänna att den här chokladkakan var en av de absolut godaste jag ätit, motviljan beror på att det nog var lite lite apelsin i och det avskyr jag ju egentligen. Schhyyy, säg det inte till någon… 

4 kommentarer

  • Ika

    Och jag som inte åt en enda chokladtårta när vi var i Tyskland! Nu ångrar jag mig. Apfelstrudel däremot… Men jag blev lite besviken för det var dåligt med vaniljsås, de flesta serverades med glass eller vispgrädde. Är det så de serveras där eller hade jag otur? En annan grej, Matt ville så himla gärna ha typisk tysk mat, typ schnitzel och bratwurst men det var sjukt svårt att hitta. Vi började undra om det bara är filmer tyskar äter schnitzel. Är det så eller letade vi på fel ställen?!

    • alex

      Jag tror grädde är vanligast till apfelstrudel, tror vaniljsås är mer till svensk äppelpaj.
      Jag tror att ni kanske var i fel del av Tyskland. Schnitzel är ifrån södra Tyskland mot alperna, här serverad det på typ ölhallen och korv är typiskt för norra Tyskland typ Berlin (kan vara helt ute och cyklar nu).
      Bratwurst är också typisk barmat tillsammans med sårkål och ibland potatis. Ni skulle hittat ett lite “sunkigt” ställe, tänk dig ölhall på söder.

    • Nina

      Både apfelstrudel och schnitzel är ju egentligen från Österrike, inte Tyskland 🙂 Men schnitzel är ändå väldigt vanligt i Tyskland också. Dock har nog Alex rätt i att ni kanske var på fel ställe i landet för schnitzel, ju längre mot Frankrike man rör sig desto mer inspireras de nog av det franska köket, plus att de säkert har regionala rätter också.

      • alex

        Exakt! Köket här i söder är mer mot alperna hållet med schnitzel och gulasch och sånt.
        När vi var i Köln åt vi otroligt mycket gott kallskuret kött och korv (typ salami) det känns ju mer franskt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.