tips

Serietips: bron

Som vanligt är jag sist med det senaste och därför har jag aldrig sett den svenskdanska serien bron. 

Nu har vi sett första säsongen jag och V och jag kan säga så här. Jag gillar brottet. Jag gillar att det är samma brott i hela säsongen och att både polis och brottsling får vara smarta. 

  
Däremot faller trovärdigheten för mig med den kvinnliga huvudrollsinnehavaren saga. Saga beter sig otroligt autistiskt (enligt mig) där hon är helt oförstående för sociala koder och regler. Att en sådan person klarar polisens testet och dessutom avancerar inom kåren finner jag otroligt. Att hon dessutom inte blivit ifrågasatt/tillsagd av någon på 38 år innan hon träffar sin danska kollega Martin finner jag också osannolikt för med hans hjälp kan hon lära sig socialt samspel och anpassa sig delvis. 

Men visst är hon underhållande och samspelet mellan de två huvudrollsinnehavarna tycker jag är bra. Hela serien finns nu på svtplay.

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.