Girlytalk

Tyska som andraspråk 

Ikväll var jag inbjuden som föreläsare för lärare för att prata om min inlärning av tyska. 

Tyska är ju sjätte språk jag lärde mig och förutsättningarna för mig jämfört med flyktingarna är ju helt annorlunda. Men jag pratade om vad jag tyckte var svårt, vad som motiverade mig, hur jag blev bemött när jag försökte hanka mig fram på tyska och sånt där. Jag tror att jag gjorde ser intressant. 

Det var även andra personer inbjudna för att prata om hur de lärde sig tyska. En kvinna som kom från Irak för 25 år sedan som imponerade så mycket på mig! Eller ja, alla gör ju det. Alla som flyr (utan frivillighet framförallt) som lär sig ett nytt språk och skapar sig ett nytt liv, så häftigt! 

Nu ska jag sova. Roligt glad efter en finfin kväll! 

0

2 kommentarer

    • alex

      Jag har bara pratat tyska i lite drygt fyra år. Egentligen pluggade jag tyska som en “kul grej” jag älskar språk och ville kunna se filmen inglorious bastards utan text. Att jag skulle bo i Tyskland var aldrig en del av planen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.